In de jaren ’90 kwam internet. Niet iedereen had meteen een computer. Wie er wel een had, had vaak een Personal Computer in de woonkamer (of de slaapkamer) staan. Een onhandige kast met een gigantisch scherm, laptops waren nog niet algemeen en een PDA of een smartphone kon je helemaal wel vergeten.

Veel interactie was er nog niet. Het begon met email en websites en hier nieuwsgroepen. Later kwam wel MSN, ICQ en veel later Facebook en Twitter, maar op dat moment was IRC (Internet Relayed Chat) “the place to be” voor de computerfanaat die contact zocht met andere nerds. Undernet was verreweg het grootste netwerk waar talloze servers met elkaar verbonden waren en waar men in zogenaamde kanalen met elkaar kon kletsen.

Met programma’s als mIRC en PIRCH kon je verbinden met een van de duizenden servers. Op een zeker moment had ik zelf zo’n server draaien in een netwerk van servers en best een gezellig club mensen die regelmatig langs kwamen voor een praatje.

Na wat zoeken en afstoffen van mijn bestanden heb ik UnrealIRCd weer teruggevonden en op een van mijn servers geïnstalleerd. Op irc.zilex.nl kun je komen chatten. Ik heb niet het idee dat het storm zal lopen, maar in elk geval draait ie.

Heb je geen zin om een programma te installeren, dan kun je ook gewoon komen kijken in een kanaal via een pagina op dit blog.

Kom eens kijken zou ik zeggen. Wie weet kom je nog iemand tegen ook.