Ik vond een oud cd’tje. Je weet wel, zo’n glimmend schijfje dat je in een lade legde en dat dan in je computer verdween. Nu had ik nog een dvd-speler in mijn oude laptop en wat denk je? Hij was nog leesbaar.

Ik vond een paar hele oude foto’s en sollicitatiebrieven die ik ooit geschreven had, maar ook een bestandje “midi.zip” dat er kennelijk ook op terecht was gekomen.

Ik herinnerde mij opeens dat ik, een kleine dertig jaar geleden, een beetje liep te prutsen met, wat toen een hele moderne pc met midi-kaart was en een keyboard om wat deuntjes te maken. Daarna ben ik het eigenlijk een beetje vergeten, maar het backupje had ik nog.

Een van de eerste deuntjes die ik had bedacht en gemaakt was deze. Met nu bijna pre-historische techniek, heb ik het ooit in elkaar geprutst.

Dertig jaar geleden wist ik nog niet helemaal wat ik deed. Misschien ga ik wel weer iets maken. Er kan nu veel meer en ook best een stukje hipper. Het begint wel een beetje te kriebelen in mijn creatieve teen.